video's zijn all over the place

DE ROL VAN VIDEO IN JE CONTENTSTRATEGIE

Video’s zijn all over the place en ideaal om je content te verrijken. Omdat videografie zo in opkomst is, kan je jezelf de vraag stellen hoe je ze best in je contentstrategie verwerkt. Het is van groot belang dat video op de juiste manier je content ondersteunt en er bovendien integraal deel van uitmaakt. Pas dan biedt het eindeloze mogelijkheden. Maar wat zijn nu precies de trends? En welke voordelen biedt video allemaal?

 

Je content verrijken met video

Videorijke content wordt vaker gedeeld via sociale media. Dat komt omdat video’s de content aantrekkelijker en gemakkelijker te begrijpen maken. Eén ding is duidelijk: videomarketing is belangrijker dan ooit voor bedrijven in de cross-platform wereld van vandaag. Maar als je jouw video’s wil laten aanslaan, heb je een duidelijke strategie nodig. Je doel en doelgroep moeten eerst duidelijk gedefinieerd zijn. Daarna maak je je contentplan op. Zorg tot slot steeds dat je je resultaten tussentijds meet en analyseert.

Trends in de videowereld

Webinars

Met webinars kan je je kennis over bepaalde diensten of producten live en op een interactieve manier delen met je doelgroep. Het is een goede manier om leads te genereren. Als je het webinar ook opneemt, kan je de content achteraf nog inzetten door er bijvoorbeeld blogberichten over te schrijven.

Tiktok

TikTok is een short-video-platform. Korte video’s, muziek, challenges, etc. De app staat er vol van. Steeds meer merken experimenteren met branded TikTok-content. Voorlopig kan je alleen nog maar adverteren via hashtags, maar volgend jaar zullen daar hoogstwaarschijnlijk meer advertentiemogelijkheden bijkomen.

Vodcasts

Podcasts kenden we allemaal al langer, maar nu zijn er ook de ‘vodcasts’. 2020 is het jaar van de video podcast: de vodcast (of videocast). Het is zo simpel als het klinkt: video-opnames van een podcast. Mensen willen nu eenmaal zien wat er gebeurt in de studio. De interactie en de omgeving worden steeds belangrijker omdat kijkers zich graag meer betrokken voelen.

Voordelen

Door te variëren in de vorm waarin content aangeboden wordt, kan je een groter publiek aanspreken. Wanneer potentiële consumenten je producten effectief zien, wordt alles een stuk tastbaarder. Video’s roepen bepaalde emoties op waardoor ze je producten vaak sneller willen kopen. Daarnaast leent video zich perfect om je organisatie ‘een gezicht’ te geven. Video stimuleert herkenbaarheid doordat je bijvoorbeeld steeds dezelfde personen en formats in al je video’s naar voor kan laten komen.

Tot slot biedt video talloze advertentiemogelijkheden. Zo kan je al op verschillende manieren adverteren via YouTube, Instagram, Facebook of Google. Bovendien zijn Facebook en Instagram ook volop aan het experimenteren met augmented reality, wat alleen maar positief kan uitdraaien voor de evolutie van video.

 

Maak jij nog geen gebruik van video in je contentstrategie? Dan wordt het hoog tijd om er mee aan de slag te gaan! Meer informatie over de diensten die wij aanbieden vind je op onze website.